Utställning på G!

Publicerat 2010-12-21 kl 15:15:52
//Rebecca

Knäppet nr 4 - Tjuvtitt

Publicerat 2010-12-15 kl 17:35:57
En fågel viskade i våra öron att de två första numrena utav Knäppet nu äntligen har gått till tryck och att vi skulle ha de lagom till veckoslutet (fredag). Underbart. Detta firar vi med en tjuvtitt på framsidan till Knäppet nr 4 tycker jag!/ Josefi

Samantha Här!

Publicerat 2010-12-15 kl 10:53:48
Hej hej ! Mitt namn är Samantha, jag är sexton år gammal och bor i en liten by som heter Perstorp. Eller jag bor mer mitt i ingenstans som ligger i skogen utanför Perstorp. Även jag går första året på Ljud och bildskolan i Helsingborg där jag läser samhälle med journalistik som inriktning. Jag trivs mycket bra på LBS! På min fritid fotograferar jag, hänger med vänner och sitter vid datan. Jag är som Rebecca ett stort fan av skräckfilm. Allt som får adrenalinet att pumpa väcker stort intresse!  

Beroende utav: Min kamera <3
Det bästa jag vet är: min familj och mina vänner
Framtidsplaner: Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Men förmodligen studera vidare! 
Någonting jag inte kan leva utan: min säng
Mig själv beskriven med tre ord: kreativ, positiv och glad 
En bra egenskap hos mig: Jag är bra på att trösta folk, göra folk glada
En dålig egenskap hos mig: Jag är för snäll och säger inte ifrån.
Motto: Lev varje dag som om det vore din sista !

Isabell här!

Publicerat 2010-12-14 kl 22:13:00
Hello m8's! Mitt namn är Isabell, jag är sexton år och bor i en liten håla kallad Åstorp. Även jag går första året på Ljud och bildskolan i Helsingborg där jag läser samhälle med journalistik som inriktning. Trivs väldigt bra på Ljud och bildskolan :)
På min fritid sitter jag, sorgligt nog, för det mesta framför datorn hemma. Men jag brukar också umgås med vänner och göra annat random. Ganska svårt att skriva ner exakt vad man gör på sin fritid då jag inte direkt har något fritidsintresse. Min kära redaktionskollege/klasskompis Rebecca nämner i sin presentation att hon kollar överdrivet mycket på filmer och skräckfilmer, då kan jag också lika gära erkänna att jag kollar på alldelles för mycket tv-serier, lagligt nerladdade då of course ;| Family guy (Roadhouse!), How I met your mother och Gossip girl är favoriterna. 

Ehh... är sjukt dålig på att skriva om mig själv så det är väl lika bra att jag fyller i denna lista som Josefi tvingar på oss.

Beroende utav: Folk brukar säga att jag är beroende utav cola... jag håller inte med om detta.
Det bästa jag vet är: min familj och mina vänner
Framtidsplaner: Efter gymnasiet kommer jag antagligen läsa vidare på universitet. Planen är ju att arbeta som journalist. Jag vill också hinna med att resa så mycket som möjligt!  
Någonting jag inte kan leva utan: Min familj. De finns där alltid och stöttar en, så utan de vet jag inte vad jag skulle gjort.
Mig själv beskriven med tre ord: Glad, omtänksam och humoristisk 
En bra egenskap hos mig: Jag ser alltid det bästa hos människor, dock är det inte alltid det är något bra.
En dålig egenskap hos mig: Jag har ganska svårt att öppna mig för människor, därför tar det alltid ett tag för mig att lära känna nya människor
Motto: "Sluta oroa dig för morgondagens problem, vem vet vad som händer idag" Vet inte exakt vem som sa detta och jag tror inte att jag citerade det helt korrekt. Men jag tycker att det stämmer väldigt bra och jag borde leva mer efter dessa visa ord då jag ofta går och oroar mig över småsaker.

Rebecca här då..

Publicerat 2010-12-14 kl 20:46:57
Cha Cha! Rebecca här då. Min kära redaktionspolare Josefi har fått för sig att även jag ska presentera mig.. wiho eller nått!! Så Rebecca här då, bosatt i Kävlinge. Läser nu första året på LBS med de andra i redaktionen. Läste innan på en naturvetenskaplig linje i Lund men valde att byta för jag inte trivdes med det jag gjorde, men nu har jag hamnat på ett ställa ja känner passar mig mycket bättre. Men att ja bytte efter ett år leder då till att jag endast läser några få kurser nu i ettan. Men jag klagar inte, schemat e najs och vem kan egentligen klaga då?!

Nu när jag har så mycket fritid som jag nu faktiskt har spenderar jag mycket tid till att fota och vara allmänt kreativ. Min framtidsdröm är då att bli fotograf, men inte vilken sorts fotograf som helst. Utan rock fotograf. Då ja brinner för musik och att fota på en konsert ger en känsla som inte går att beskriva med annat än lycka.
Jag kollar även en överdrivet massa på film och skräckfilm av alla dess typer e la det som lockar mest. Annars gör ja inte så mycket mer när ja inte är i skolan, jo träffar kompisar och åker upp till min pojkvän så ofta jag kan och har pengar till det. Men det va la allt ja har att säga.. Eller jo det har ja visst. Den här frågegrejsen som Josefisen la in:

Beroende utav: Musik.. Hade verkligen inte kunnat leva utan detta fenomen
Det bästa jag vet är: Min familj, vänner och så klart Dennis
Framtidsplaner: Konsertfotograf
Någonting jag inte kan leva utan:  Musik, min dator och kameran min
Mig själv beskriven med tre ord: Klumpig, glad och allmänt förvirrad
En bra egenskap hos mig: Att jag kan göra i princip allt för människorna jag älskar.
En dålig egenskap hos mig: Jag påbörjar alltid allt i sista sekund
Motto: Live fast, die hard

Josefi heter jag..

Publicerat 2010-12-14 kl 19:35:21
Nu är det såhär att vi har bestämt att alla vi som kommer att blogga här ska presentera sig själva och eftersom att ingen annan ville börja så får väl jag ta och göra det.

Jag heter alltså Josefi, är sexton år gammal och pluggar första året på LBS, Samhällsvetenskapligt program med inriktning Journalistik. Genom att gå detta program så hoppas jag på att kunna söka in på Journalisthögskolan efter studenten och sedan kunna få arbeta som journalist, vilket är vad jag drömmer om. Helst på någon fräsig musiktidning, eftersom att jag vill bli musikjournalist. På fritiden lägger jag lite för mycket tid på min dator, lyssnar på alldeles för fin musik, går så ofta jag kan på konserter och lägger även alldeles för mycket tid på en massa onödiga grejer. Någonting jag gillar att göra och har som en slags hobby är att fotografera. Jag skulle inte vilja titulera mig som världens bästa fotograf utan ser det mest bara som en kul grej.

Jag är verkligen jättedålig på att beskriva mig själv, så jag tänkte att för att fylla ut lite mer så kör vi en kort lista som alla vi kommer att svara på.

~

Beroende utav: Just nu är jag sjukligt beroende utav Musikhjälpen. Det är en fin idé bakom projektet och det är helt underbart att sitta på morgonen, efter skolan och om nätterna och titta på detta på TVn/datorn.
Det bästa jag vet är: Min familj och mina vänner.
Framtidsplaner: Hoppas på att kunna jobba som journalist på nån härlig musiktidning.
Någonting jag inte kan leva utan: Musik. Utan musik i öronen blir jag helt knäpp.
Mig själv beskriven med tre ord: Glad, virrig och driven.
En bra egenskap hos mig: Att jag alltid gjort klart det jag påbörjat.
En dålig egenskap hos mig: Att jag så lätt blir uppretad och arg.
Motto: "Fear no darkness". Vilket jag tycker betyder att man inte ska vara rädd för någonting och att man ska våga göra det man verkligen vill göra.

Knäppet nr 5 - Tjuvtitt

Publicerat 2010-12-13 kl 23:04:09

Här på bloggen är vi generösa och bjuder på en tjuvtitt på omslaget till nr 5 av Knäppet. Kan ni kanske gissa vad det är som bilden föreställer? Numret skickades förresten iväg till tryck idag. Känns bra. Nu ser vi bara fram emot att ha det i våra händer. Ska bli spännande!

/ Josefi.

Första inlägget

Publicerat 2010-12-13 kl 20:01:36

Hallå och hej. Välkommen till Redaktionsbloggen.
Här kommer 6 tjejer ifrån JPHG10 på LBS i Helsingborg hålla er uppdaterade om vad som händer i arbetet med skolans tidning "Knäppet", men även om vad som händer i klassen och på skolan.

Vi som kommer att blogga här heter Josefi, Isabell, Samantha, Rebecca, Fridolina och Erika. Vi kanske slänger in lite info om oss här i bloggen, vi får se. Bloggen är fortfarande under uppbyggnad och vi försöker att finslipa lite ytterligare på bloggens design. Det kommer förmodligt bli riktigt fränt!

Iallafall. Vi hoppas att ni kommer att fortsätta att kika in i bloggen och läsa om allt kul som händer!
Mycket nöje.

/ Josefi


Hej på er! Välkommen till Redaktionsbloggen. Här är det 6 tjejer ifrån JPHG10 på LBS i Helsingborg som får utlopp för sin kreativitet. Här kommer vi låta er ta del av vårt arbete med skolans tidning "Knäppet", men även om vad som händer i klassen och på skolan. bloglovin